Златан на лов, лекарскиот тим пред отказ

Златан на лов, лекарскиот тим пред отказ


Златан Ибрахимовиќ, овие неколку дена е во Македонија.Тој бил ловџија, па чул дека во Македонија има ловишта на кои тој може да ја задоволи ловечката страст да убива животни.

Неговатта посета предизвика неколку спротивставени ставови.Првото и основнот е дека откако оваа вест го обиколи островото,лекарскиот тим на Јунајтед е ставен под лупа.Како тоа повреден Ибрахимовиќ е на лов. При лов не само што може да исчаши зглоб, да скрши нога, може да се случи и да биде застрелан.Втората реакција е од здруженијата за заштита на животните. Тие прашуваат како Ибрахимовиќ, кој има голем број обожаветли кај младата публика , ќе си ги измие рацете од крвта на убиените животни.

Текстот не смее да се печати или емитува без согласност и договор од редакцијата на ИнфоЦентар.Мк

Актуелно