За квази пеење и свирење државата нема да дава субвенции

За квази пеење и свирење државата нема да дава субвенции


Владата на денешната седница го разгледа предлог-законот за престанување на важењето на Законот за поддршка на домашната музичка продукција и донесе заклучок да го достави до Собранието на Република Македонија на натамошна постапка.

Од Владата велат дека имплементацијата на Законот во практика не ги далa очекуваните ефекти, при што се поставило прашањето за оправданоста од ваквиот начин на финансирање со буџетски средства во вкупен износ од 317 680 000 денари, односно околу 5 милиони евра.

Текстот не смее да се печати или емитува без согласност и договор од редакцијата на ИнфоЦентар.Мк

Актуелно