Вистинска приказна која мора да ја прочитате: Колку и да глумиш среќен, очите те издаваат!

Вистинска приказна која мора да ја прочитате: Колку и да глумиш среќен, очите те издаваат!


Помина една година откако ме немаш, откако те немам. Чудно, но ми се чини дека оваа една година ми трае повеќе од петте години откако те познавам.

Се прашувам, зошто баш ти ми остави такво чувство како да застанало времето, како стрелките на часовникот да замрзнале.

Ме остави со многу прашања без одговор. Зошто баш ние да глумиме гордост, да славиме крај, а да умираме за прегратка. Нас далечината успеа да не раздели, но чувствата останаа исти. Останаа и спомените, неизмерната среќа, неостварените планови. Ми велат дека нашето е безнадежно. Знам и самата. Знам дека нема да се врати времето, а ниту пак ние со него. Ова што го пишувам, морав од себе да го извадам. Морав некако да го успијам овој копнеж по нас. Еден глас во мене ми кажува дека не можам да ти пријдам, колку и да посакувам, колку и да ми недостигаш, колку и да ти недостигам.

Имаш нова девојка. Немам ништо против, но колку и да глумиш среќен со неа, очите те издаваат. Те издава тоа што сакаш да знаеш што мислам јас за неа. Те издаваат песните кои ги споделуваш на социјалните мрежи. Те издава и тоа што на секоја после мене и раскажуваш за нас. Те издава и тоа што ме бараш мене кога ќе се опиеш со неа. Глумиш среќен со неа, а ме сакаш мене. И се прашувам, каква гордост беше таа голема, пизда ѝ материна? Иста гордост, ист инает, исти емоции, исти глупаци, погрешно време, а вистински ние.


Текстот не смее да се печати или емитува без согласност и договор од редакцијата на ИнфоЦентар.Мк

Актуелно