ВИДЕО: Огромна карпа го блокираше патот Македонска Каменица- Кочани

ВИДЕО: Огромна карпа го блокираше патот Македонска Каменица- Кочани


Голем одрон на карпи го блокираше регионалниот пат Кочани-Македонска Каменица во близина на селото Истибање. За среќа при одроднот не поминувале возила и нема повредени.


Сообраќајот моментално е во прекин. Делницата се затворена за соораќај на секаков вид моторни возила. Како алтернатива се користи патот Кочани-Виница-Драгобрашта-Бигла-Македонска Каменица.

Градежното претпријатие „Гранит“ врши реконструкција на патот и отстранување на одроните.

Текстот не смее да се печати или емитува без согласност и договор од редакцијата на ИнфоЦентар.Мк

Актуелно