СКАНДАЛ во ШТИП: Портал на име на директори и фирми со уцени и јавни обвинувања „функционира“ како гласило, надлежните молчат. До кога секоја будала ќе може да биде „сопственик“ на „спална“ портали!?

СКАНДАЛ во ШТИП: Портал на име на директори и фирми со уцени и јавни обвинувања „функционира“ како гласило, надлежните молчат. До кога секоја будала ќе може да биде „сопственик“ на „спална“ портали!?


Портал со име Брегалнички.Мк за кој се појавува како сопственик Кирчо Анастасов од Делчево, најмалку познат во новинарскиот круг а очигледно и непостоечки лик бидејќи на телефонскиот број кој што е оставен за Комуникација со истиот не крева никој тел

Оттука се запрашуваме а вооедно упатуваме МОЛБА до надлежните институции да веќе еднаш се стави КРАЈ на порталчињата од ваков тип и да се регулира законот за медиуми и портали за да знаеме кој портал кој е сопственик, кој е уредник, кој се новинари работат во него и слично за да не испадне на крај дека партиските штабови на било која партија си имаат свои порталчиња и луѓето што и сметаат ги омаловажуваат, трескат одземи и рекетираат со УЦЕНИ „Дај или ќе бидеш РОКНАТ“ кај нас на „портал“ а притоа неимајќи впредвид дека не е само да имаш портал, треба да имаш екупа, имиџ и афторитет во работата која ја работиме сите. Простете ако ние секој месец ги даваме давачките кон државата и функционираме и како „Здружение на граѓани Седма сила“ и како регистриран медиум, така ќе важи и за сите Вас кои од по дома со/во пижами глумите наша „конкуренција“ неимајќи предвид дека сте мали дечиња со позната позадина и тактика на работа. Ако имате потреба од демант а би требало да имате ИМАМЕ и Контакт број на самиот портал и имејл адреси и се, А ние како ИнфоЦентар ќе се бориме да порталчињата како Вас не ни го БРУКААТ нашиот занает и професија - НОВИНАРСТВОТО! Крајно време е да се стави КРАЈ на сетто ова и да се регулираат порталите во државата.

Извор на податоци Македонски регистер на медиуми:


Текстот не смее да се печати или емитува без согласност и договор од редакцијата на ИнфоЦентар.Мк

Актуелно