Поради сомнение за бомба, затворен граничен премин меѓу Хрватска и Словенија

Поради сомнение за бомба, затворен граничен премин меѓу Хрватска и Словенија


Граничниот премин Каштел – Драгоња меѓу Хрватска и Словенија во Истра е затворен поради сомневање дека е поставена бомба во автобус. Според словенечката национална телевизија, преминот е целосно затворен за сообраќај.

Полициските службеници од Копер се сомневаат на кривично дело, а според неофицијални информации, се проверува дали е поставена бомба во еден од автобусите на преминот. Автомобилите и другите полесни возила биле пренасочени на преминот Сечевље, а за товарните возила сообраќајот е забранет и не постои можност за заокружување. 

Според полициската управа на Копер, граничниот премин е затворен од 8 часот и 40 минути и засега не може да предвиди колку долго ќе трае истрагата.

Текстот не смее да се печати или емитува без согласност и договор од редакцијата на ИнфоЦентар.Мк

Актуелно