Ограбена некогашната регионална телевизија Канал плус

Ограбена некогашната регионална телевизија Канал плус


Некогашната регионална телевизија “Канал плус“ е ограбена.Оваа телевизија беше формирана да и служи на ДПМНЕ и братучедите.Откако ја загубија власта, снема пари, па телевизијата замина во историјата.

Остана просторот во некогашната управна зграда на Македонка-Штип, а и опремата.Во СВР претставник на фирмата која ј аимаше Канал плус пријавил дека просториите биле ограбени.Според него кражбата била извршена во периодот од 23-ти мај па до пријавувањето.Односно меѓу две проверки на состојбата.според информациите на претставникот, недостасуваат камери, аудио и видео техника, лап топ и други уреди.

Текстот не смее да се печати или емитува без согласност и договор од редакцијата на ИнфоЦентар.Мк

Актуелно