Моравецки покоси 17 заменици министри во полската влада

Моравецки покоси 17 заменици министри во полската влада


Полскиот премиер Матеуш Моравецки соопшти дека 17 заменик-министри во Владата се отпуштени за да се подобри работата на Кабинетот.

Моравецки  го објави ова во време кога опозицијата покрена прашање за трошоците во Министерството за одбрана и високите бонуси кои лани им биле исплаќани на членовите на владиниот тим.

Критичарите наведоа дека нивото на трошоци се коси со пораката за умереност на владејачката конзервативна партија.

Моравецки не ги спомена трошоците, но истакна дека отпуштањата би требало да придонесат кон консолидација на работата и подобрување на соработката.

Опозицијата наведе дека отпуштањето на 17-те заменици нема да промени многу, со оглед на фактот што поголем дел од овие луѓе ќе продолжат да работат на функции од понизок ранг.

Текстот не смее да се печати или емитува без согласност и договор од редакцијата на ИнфоЦентар.Мк

Актуелно