Македонско знаме се вее во Уганда: Благодарение на македонските цркви 300 ученици посетуваат настава (ФОТО)

Македонско знаме се вее во Уганда: Благодарение на македонските цркви 300 ученици посетуваат настава (ФОТО)
(Фејсбук статус на Филип Иванов) “

Ова е училиштето во Њабелико, во западна Уганда. Благодарение на Бога, и дарежливоста на поединци и македонските цркви, обезбедуваме основно образование за околу триста дечиња во џунглата. 

Целиот овој напор од самите луѓе тука е именуван “Македонско-Афричка Божествена Организација”, и згора на се, гордо го веат македонското знаме! 

Само кога ќе ми текне дека тука во џунглата се вее македонското знаме, а во Македонија има цели општини каде што не може да се види македонско знаме, не знам што да речам…


Текстот не смее да се печати или емитува без согласност и договор од редакцијата на ИнфоЦентар.Мк

Актуелно