Мачка стана редовен ученик во едно турско училиште (ФОТО)

Мачка стана редовен ученик во едно турско училиште (ФОТО)


Земајќи ги предвид неконвенционалните методи на подучување, учителката Озлем Пинар Иваску од основно училиште во турски Измир, одлучила да дозволи мачката Томби да престојува во одделенито и со тоа децата да ги заинтересира училиштето.

Мачката која децата првобитно ја хранеле во дворот, се навикнала на нив и започнала да влегува во училница и така станала еден од најредовните „ученици“. Томви, како што децата ја нарекле, слободно започнала да шета помеѓу училишните клупи.

Текстот не смее да се печати или емитува без согласност и договор од редакцијата на ИнфоЦентар.Мк

Актуелно