Култура го честеше Канал 77

Култура го честеше Канал 77


Министерството за култура денеска ги објави резултатите од конкурсот за програми од национален интерес

По објавувањето,основниот заклучок е ДПМНЕ делеше на своите, сегашнава власт исто дели на своите.Радио Канал 77 доби ниту повеќе ниту помалку 500.000 денари за организација на радиски рок џез фестивал.Канал 77 барал 20.000 евра , Министерството здушно како никој друг медиум, како никое друго здружение на граѓани, како ниедно културно уметничко друштво го награди Канал 77.

Текстот не смее да се печати или емитува без согласност и договор од редакцијата на ИнфоЦентар.Мк

Актуелно