Кога мажите најмногу изневеруваат?

Кога мажите најмногу изневеруваат?


Можеби до сега сте мислеле дека тоа се тинејџерските години и раните 20-ти, но потполно грешите.

Ново истражување дојде до интересни одговори. Едно неодамнешно истражување спроведено во Њу Хeмпшир, покажало дека мажите се најмалку верни на партнерките по 55-тата година. Овие години многу пати се поврзувани со криза на средни години, кога изгледот, младите девојки и брзите автомобили се поважни од бракот, среќата и семејството. 

„Од биолошки агол, за разлика од жените кај кои опаѓа квалитетот на генот, кој се пренесува на потомството, мажите и во подоцните години сè уште можат да пренесат квалитетен генетски материјал на партнерката, иако почнува да им опаѓа квалитетот на спермата“ - стои во резултатите. 

Со други зборови, според овие резултати, прељубата е поврзана со имањето деца, иако е далеку поверојатно дека најголем број на мажи во овие години изневеруваат, затоа што сакаат да избегаат и да се одморат, од работата и семејството.

Текстот не смее да се печати или емитува без согласност и договор од редакцијата на ИнфоЦентар.Мк

Актуелно