Кире Кузманов врвен саксофонист на турнеа со светски џезери низ Австрија

Кире Кузманов врвен саксофонист на турнеа со светски џезери низ Австрија


“Еди Луис и заедно со џез патници“ на 11, 12 и 13 април имаат концерти во Стаинах, Грац и Клагенфурт.

Како  дел на џез патниците е поканет да биде врвниот македонски инструменталист ( сакс) Кирил Кузманов.Настапот на Кузманов со врвни светски џезери, а уште една во низата потврди за неговиот инструменталистички квалитет, особено во уметноста на џез музиката.Кузманов е од ретките македонски музичари кој студираше и има мaгистрат на познатата џез академија во Грац.

Текстот не смее да се печати или емитува без согласност и договор од редакцијата на ИнфоЦентар.Мк

Актуелно