Јапонец со 112 години е најстариот човек на планетата

Јапонец со 112 години е најстариот човек на планетата


Масазо Нонака е роден на 25 јули 1905 година и пораснал во големо семејство. На Јапонецот Нонака денес му беше врачен сертификат дека е најстариот човек со своите 112 година и 259 дена.

Тој доби сертификат од Гинисовите светски рекорди во неговата куќа во Ашор на северот на јапонскиот остров Хокаидо.  Масазо Нонака е роден на 25 јули 1905 година и пораснал во големо семејство, кое цел живот одржува пансион со бањи, кој сега го управува неговата внука. Тој ја надживеа својата сопруга и двете од неговите пет деца.Од Гинис велат дека Нонака стана најстариот човек на светот откако Франсиско Оливере од Шпанија почина на 113 години оваа година.

Текстот не смее да се печати или емитува без согласност и договор од редакцијата на ИнфоЦентар.Мк

Актуелно