ГИ ПРЕЖИВЕАЛО ВТОРАТА СВЕТСКА ВОЈНА И СИТЕ БОМБАРДИРАЊА: Ова е најстарото животно во Србија

ГИ ПРЕЖИВЕАЛО ВТОРАТА СВЕТСКА ВОЈНА И СИТЕ БОМБАРДИРАЊА: Ова е најстарото животно во Србија


Во белградската зоолошка живее најинтересниот алигатор кој ја преживеало Втората Светска војна и бомбардирањата.

 „Имаме американски алигатор Мују кој ја преживеа Втората светска војна и двете бомбардирања, вкулучувајќи го сојузното во кое речиси целиот животниски фонд беше изгубен. И ден денешен е кај нас и кога би можел да зборува, би имал сешто да каже“, вели директорот на Зоолошката. 

Исто така оваа зоолошка ќе биде дом на хиена и пингвин.

Текстот не смее да се печати или емитува без согласност и договор од редакцијата на ИнфоЦентар.Мк

Актуелно