ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ ОД РУСКИТЕ СПЕЦИЈАЛЦИ ВО СИРИЈА: Како оперира елитната група ССО на Спетцназ во Сирија!

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ ОД РУСКИТЕ СПЕЦИЈАЛЦИ ВО СИРИЈА: Како оперира елитната група ССО на Спетцназ во Сирија!


Руските специјални сили „Спетцназ“ е една од најелитните вооружени формации во светот која во својот состав вклучува повеќе родови наменети за различни типови на операции

Специјалните вооружени сили на армијата на Руската Федерација, се под директна команда на министерството за одбрана и генералштабот, а во својот состав имаат и Команда за специјални операции. Во својот состав имаат исклучиво офицери и професионални војници. Групата „ССО“ беше вклучена и во теренските активности на руската армија во Сирија, оперирајќи во Палмира, Алепо и други територии контролирани од ИСИС. 

Групата „ССО“ на Спетцназ (Силы специальных операций, ССО), се високо мобилни, одлично тренирани и опремени. Постојаната борбена годотвност на тимот за специјални задачи е дизајниран да спроведува задачи за заштита на интересите на Руската Федрација, дома и во странство, во војна или мир.


Текстот не смее да се печати или емитува без согласност и договор од редакцијата на ИнфоЦентар.Мк

Актуелно