Еден тон кривични пријави против Марјан Ристевски

Еден тон кривични пријави против Марјан Ристевски


Поранешниот градоначалник на Прилеп Марјан Ристевски, бил миленик на Основното јавно обвинителство, кое ги ставало кривичните пријави против него во фиока.

Најголемиот дел од споменатите пријави ги поднесе прилепскиот адвокат Жарко Стеваноски. Сите пријави против службените лица од претходната локална власт и правните субјекти, пред нивното процесирање до ОЈО – Прилеп биле анализирани од тим на правници.

Се покажа дека ОЈО – Прилеп не само што не сака да ги работи пријавите, туку за дел од нив целосно се стави во заштита на пријавените. Тоа беше причина против двајца обвинители од ОЈО – Прилеп да биде поднесена кривична пријава, вели адвокатот Стеваноски.

Текстот не смее да се печати или емитува без согласност и договор од редакцијата на ИнфоЦентар.Мк

Актуелно