Британци не сакаат да бидат Англичани, земаат германски пасош

Британци не сакаат да бидат Англичани, земаат германски пасош


Британците прават напори за добивање на ЕУ пасош. Според истражување на Евростат, бројот на Британци кои добиле државјанство на друга држава од ЕУ повеќе од двојно се зголемил од 2016 година

Во годината кога Британците се изјаснуваа за напуштање на ЕУ, 6,555 од нив побарале државјанство на некоја друга држава што е за 165 отсто повеќе отколку во 2015 година.

Од тој број 2.702 станале државјани на Германија.

Евростат не појаснува колку Британци точно побарале нови пасоши по референдумот. 

Текстот не смее да се печати или емитува без согласност и договор од редакцијата на ИнфоЦентар.Мк

Актуелно