Американски војници купуваат деца и ги покрстуваат

Американски војници купуваат деца и ги покрстуваат


На почетокот на јануари турските медиуми објавиле приказна за американските војници во воената база Инџирлик, кои наводно купуваат деца од Турција, ги носат во САД и ги покрстуваат.

Мехмут Акар, сопственик на мала продавница во областа Инџирлик во турската провинција Адана, изјавил дека тоа е точно и дека американските војници купувале турски деца од 1980. до 1995. година. Тој тврди дека американските војници дури и му дале понуда да го продаде своето новородено дете. 

"Знам дека Американците земаа деца од голем број семејства во Инџирлик. Купуваа деца и девојчиња. Сакаа да ги купат моите новороденчиња, но не прифатив. Им кажав дека не би ги продал свотие деца за ниедно богатство", рекол Акар.

Текстот не смее да се печати или емитува без согласност и договор од редакцијата на ИнфоЦентар.Мк

Актуелно