Аларм:Кружниот тек “Дујле блокиран“

Аларм:Кружниот тек “Дујле блокиран“


Зголемено полициско присуство.Стопирани неколку автобуси.Лица кои стојат и чекаат.Ете тоа се случува оваа вечер во Штип на кружниот тек “Дујле“.

А сообраќајот стопиран.Филмска екипа ќе снима сцени токму на кружниот тек.Граѓаните поради застојот на клучна сообраќајница, регираат, се расправаат, а паѓа и по некоја пцост.Можеби филмската екипа има дозвола да снима.Но немало кој денеска да ја информира јавноста за стопирањето на сообраќајот.Нема ниту упатства по кои сообраќајници ќе се одвива сообраќајот, додека овој кружен тек е блокиран, поради филм.

Текстот не смее да се печати или емитува без согласност и договор од редакцијата на ИнфоЦентар.Мк

Актуелно